CURSURI

Noutati! Atelierele Puf isi deschide portile si pentru copiii din Sectorul 1 prin colaborarea cu Bibilindo Club&Fun.

Astfel de la 16 septembrie ne puteti gasi si in Strada Subcetate nr.41, Sector 1, Bucuresti.

Va asteptam cu drag!

CUM REALIZAM UN PORTRET?

Descopera alaturi de noi arta de a pune pe hartie trasaturile figurii umane.

Tehnica folosita creion, carbune sau culori (acuarela/acrilice). Tematica folosita:

 • repere de baza in constructia figurii umane
 • prespectiva fetei (fata, profil, expresii faciale)

Toate materialele necesare sunt incluse in pret (creioane, carbune, hartie, pensule, culori, )

KARATE PENTRU COPII

Antrenamentele sunt bazate pe tehnici de karate, autoaparare si jocuri sportive ajutandu-i pe copiii de toate varstele sa invete de mici sa fie disciplinati, sa-si canalizeze energia catre o activitate sportiva si totodata pozitiva.
Antrenorii,viitoare cadre didactice si antrenori sportivi, au o vasta experienta in sportul karate si vor asigura prin energia varstei si experinta acumulata, prin exercitiu, invingerea timiditatii copiilor dezvoltandu-le puterea de a se controla.

GRAFICA SI SCHITE

De câte ori ai auzit replica: „Nu ştiu să desenez”? Cu siguranţă, de zeci de ori. De fapt, cu toţii putem învăţa să desenăm, dacă dedicăm puţin timp învăţării regulilor de bază. Până la urmă, artist nu te naşti, ci devii.Ai nevoie de 0 foaie albă de hârtie, un creion 2B, o gumă de şters și o  ascuţitoare.

In cadrul atelierului vei invata sa studiezi cu atenţie cum cad luminile şi umbrele asupra obiectului pe care vrei să-l redai, creând apoi iluzia celor trei dimensiuni, prin folosirea unor tonuri de creion mai închise sau mai deschise.

La acest curs veti invata:

 • desenul rapid si cum realizam o schita prin linia modulara
 • notiuni de compozitie si  prespectiva prin forme simple geometrice
 • reprezentarea volumului prin lumini si umbre, redarea in hasura a texturilor
 • reprezentare grafica a unui obiect, a unei figuri, a unui peisaj prin linii, puncte, pete, simboluri
 • arta scrisului: integrarea textului in compozitia grafica
 • ilustratia: notiuni de compozitie si creativitate

Alte detalii:

 • Materialele sunt incluse in pret (sevalet, creioane B, guma, carbune, tus, penite, hartie speciala desen, acuarele, pensule, linere, creioane colorate)
 • varsta de participare: min 14 ani

TERAPIE PRIN ARTA

Art-terapia reprezinta folosirea terapeutica a creatiei artistice pentru imbunatatirea starii emotionale a persoanelor care au diferite dificultati de viata sau a celor care isi doresc dezvotarea personala.Atelierele de art -terapie propun un loc de exprimare libera si creativa a emotiilor, ideilor, frustrarilor, anxietatilor , in forme si culori, un suport si o insotire in evolutia ficaruia de catre un psihoterapeut specializat care asigura un cadru protector, bazat pe incredere. Art-terapia foloseste tehnici creative precum desenul, pictura, modelajul, teatrul, dansul, muzica sau marionetele, pentru a ajuta fiecare persoana sa se inteleaga pe sine, sa se elibereze de anxietatile acumulate, de tensiuni si sa faciliteze comunicarea si relationarea.Ideea de baza in art-terapie este aceea ca procesul creativ ajuta oamenii in dezvoltarea abilitatilor personale si interpersonale (comunicare,relationare,inteligenta emotionala), in cresterea stimei de sine si a autoconstientizarii, in gestionarea comportamentului si reducerea stresului, in dezvoltarea capacitatilor cognitive prin stimularea atentiei, imaginatiei si a gandirii; toate acestea desfasurandu-se in atelierul de art-terapie sub indrumare unui psihoterapeut ce coordoneaza intreaga activitate.

Art-terapia este o oportunitate pentru fiecare de a se exprima spontan si autentic, o experienta care in timp duce la implinire personala, vindecare emotionala si profunda transformare.

Atelierul de art – terapie este locul in care ne vom exprima emotiile, trairile, temerile si dorintele.

DANS SPORTIV SAU GIMNASTICA ARTISTICA

Copiii  invata si se distreza prin pasi de dans sportiv  combinati cu dans modern si gimnastica aerobica, scopul fiind imbunatatirea atentiei, a posturii, cresterea motricitatii, a coordonarii si a echilibrului, precum si insusirea unor coregrafii usoare adaptate varstei lor.

ATELIERUL DE CREATIE

Vrem să experimentăm impreună colajul! A crea un colaj implică aranjarea şi lipirea a diferite materiale sau elemente . Poţi folosi hârtie de ambalaj tăiată, diverse tipuri de hartie colorata, carton, pet-uri, sfoara, paste fainoase, nasturi, etc. Vom sorta totul în funcţie de mărime, culoare sau material.  E un mod minunat de a descoperii lumea din jurul tau si de a realiza creatii deosebit de frumoase si utile din materiale reciclabile pe care, in viata de zi cu zi, le aruncam.

SAH

Prin intermediul sahului copiii isi dezvolta atât abilitați cognitive înalte cât și abilitați sociale. Ei învață sa-i respecte pe ceilalți jucători, leagă prietenii, învață să se descurce în situații de stres, să accepte înfrângerea cu demnitate și să se bucure cu decenta de victorii.  Încercând să anticipeze mutările adversarului ei își dezvoltă capacitatea de a înțelege consecințele propriilor acțiuni și de a gândi înainte de a acționa. Și toate acestea prin joc, pe care îl practică cu bucurie, nu printr-un exercițiu plicticos impus de alții.

Specificatii curs:

 • Caiete/Cărți de exerciții de sah;
 • Lecții de sah adaptate pentru fiecare nivel  în parte;
 • Competiții de sah.

Lecțiile de sah  sunt structurate pe 3 nivele:

 • Începător: un set de lecții special concepute pentru a-i învăța pe copii cum muta piesele și regulile de bază în șah (lecția durează 1 oră cu 4 sedinte/luna);
 • Mediu: lecții special concepute pentru ca micii șahiști să aprofundeze strategia jocului de șah (lecția durează 1 oră cu 4 sedinte/luna);
 • Avansat: antrenamente intensive cu copii care doresc performanța în sah (lecția durează 1 h si 30 min cu 4 sedinte/luna).

CURS DE MISCARE SCENICA SI ACTORIE

ABC-ul teatral, cursul de dezvoltare personală cu exerciții pentru memorie, atenție, concentrare, coordonare, improvizație scenică, dicție, relaționare și comunicare vor fi lucrate cu dra profesor Din Antonia – Georgiana, specializata in pedagogie teatrala cu experienta in reprezentatii de teatru si film si dra Bocan Diana, pedagog.
La finalul cursului, fiecare grupa va sustine un spectacol . Fiecare cursant va primi o diploma onorifica de participare.

Tehnicile și metodele de actorie abordate în timpul cursurilor:
Arta si tehnica vorbirii – dictie, respiratie, registre vocale;
Desen si pictura scenete
Creare decor si costume
Miscare scenica;
Antrenamentul expresiei corporale;
Notiuni de canto si dans;

Structura cursului
MODUL 1: „Educație dramatică și dezvoltare personală”
MODUL 2: „Improvizație scenică / Arta și tehnica vorbirii (dicție)”
MODUL 3: ” Spectacol”

VARSTA MINIMA: 4 ani.
DURATA SI FRECVENTA: 4 luni, odata pe săptămâna
TAXA DE CURS: 120 RON pe lună +tva (platiți la inceputul fiecarei luni)
Aceata taxa nu include costurile spectacolului ( scena, costumele, diplomele, party,etc)
ACTE NECESARE: Contract semnat de catre unul dintre parinti, adeverinta copil apt pentru activitati dans.

INFORMAȚII
Pentru înscrieri, informații orar și disponibilitate locuri, sunați la 0769.010.222/ 0760.806.554 sau trimiteti mail la erfily@yahoo.com sau atelierele_puf@yahoo.com.

STEP AEROBIC

Fata de programul clasic de aerobic, Step Aerobic aduce in prim plan platforma de step sau ganterele mici si greutatile pentru glezne. Miscarea de baza este asemanatoare urcatului pe scari, totul fiind facut pe ritm de muzica si presupune atentie sprotitala pozitia corpului si la modul cum pasesti. Te ajuta sa slabesti rapid, iti ofera o mobilitate de invidiat si te ajuta sa iti imbunatatesti activitatea sistemelor respirator si cardiovascular.

CURS DE PERCUTIE SI ORGA

In cazul in care sunteti pasionat de muzica sau aveti copii ce isi doresc sa desluseasca tainele instrumentelor muzicale Atelierele Puf este locul ideal unde, sub indrumarea domnului profesor Pavel Stioca, muzica poate deveni pasiune si parte din dezvoltarea si educatia copiilor.

Lectiile de percutie/orga electronica pentru incepatori urmaresc deprinderea unei posturi potrivite atat in ceea ce priveste tinerea betelor, cat si lovirea corecta a tobelor cu betele. Cursantii vor invata primele lor ritmuri si melodii simple.

Lectiile de percutie/orga pentru nivelul intermediar au in vedere: citirea la prima vedere, cizelarea sunetului, interpretarea unor partituri de nivel mediu si exercitii simple pentru dezvoltarea vitezei si controlului.

Lectiile de percutie/orga pentru nivel avansat se adreseaza celor care doresc sa isi aprofundeze tehnica, viteza si vocabularul ritmurilor.

FRECVENTA: lunar, o data pe saptamana, joi/vineri/sambata
TAXA CURS COPII: 120 lei si se achita la inceputul cursului ( taxa nu include TVA)
TAXA CURS ADULTI: 160 lei + tva si se achita la inceputul cursului
INSCRIERI: la 0769.010.222/ 0760.806.554 sau trimiteti mail la info@atelierele-puf.ro sau atelierele_puf@yahoo.com.

CURS DE LIMBI STRAINE

Toți, copiii sau adulti, suntem talentați la un lucru sau altul!
Ne rezervăm timp pentru a ne cunoaște elevii și pentru a descoperi care sunt aceste talente și cum le putem incorpora la cursurile de limbi străine. Astfel, cursurile sunt extrem de interactive, plăcute, iar informația transmisă se asimilează mult mai repede.
Elevii învață cel mai bine când sunt implicați activ. Păstrăm un număr mic de persoane într-o grupă pentru a le da tuturor șansa să se exprime.
La sfârșitul câte unui modul, fiecare părinte va primi o fișă de evaluare și de progres al copilului/parintelui.

Limbi străine: Engleză,Germană, Italiana

DURATA SI FRECVENTA: lunar, luni, vineri, sambata,duminica 19,00-20,00
sambata,duminica: 15,00-16,00
TAXA CURS :120 lei +tva/ 4 sedinte si se plateste la inceputul fiecarui curs
INSCRIERI la: nr de telefon 0769.010.222/0732.386.030 sau pe mail la erfily@yahoo.com; atelierele_puf@yahoo.com

Inscrieri rezervari la: rezervari@atelierele-puf.ro sau la nr. de telefon: 0760.806.554